Zilele Oraşului Horezu – 2016

Oraşul Horezu marchează, şi în acest an, faptul că, la 5 septembrie 1487, în documentele Cancelariei domnitorului Vlad Călugărul este înscris, pentru prima dată, numele acestor locuri binecuvântate. Ca în fiecare an, aniversarea atestării documentare este sărbătorită sub genericul „Zilele oraşului Horezu”, programul manifestărilor cuprinzând spectacole artistice şi de divertisment, întreceri sportive, premieri, etc.
Avem plăcerea de a vă invita să onoraţi cu prezenţa dumneavoastră aceste manifestări, în perioada 05-10 septembrie 2016, detaliate în programul de mai jos.
În perioada 05-10 septembrie 2016, în diferite locaţii din oraş au loc competiţii sportive la fotbal, şah, tenis de câmp, table şi Gala de Box. Târg de meşteşuguri tradiţionale, parada portului popular românesc însoţită de fanfară, premierea elevilor participanţi la Tabăra de creaţie „Cocoşul de Hurez” pentru copii, premierea cuplurilor care împlinesc 50, 60, 70 de ani de la căsătorie, premierea elevilor care au obţinut rezultate deosebite la examenul de capacitate şi bacalaureat, dar şi un spectacol folcloric susţinut de ansamblurile din ,,Oltenia de sub munte” şi invitaţi speciali sunt alte evenimente incluse în programul manifestărilor.

Evenimente culturale
Miercuri, 7 septembrie 2016, la Centrul de Informare Turistică Horezu – sala de conferinţe, începând cu ora 18.00 va avea loc vernisajul de pictură Gabriela Bogorodea Dăscălete. La Casa de cultură „Constantin Brâncoveanu” Horezu este programată joi – 08 septembrie 2016, şedinţa festivă a Consiliului Local Horezu, la care vor participa personalităţi marcante ale oraşului). Pentru ziua de vineri – 9 septembrie 2016 este programat colocviul ,, Horezu-reprezentativitate şi originalitate în context regional” la Casa de cultură „Constantin Brâncoveanu”.

Târg de meşteşuguri tradiţionale şi parada portului popular românesc
Ziua de sâmbătă 10 septembrie 2016, debutează în Centrul oraşului Horezu la ora 08.00 cu un Târg de meşteşuguri tradiţionale. De la ora 11.30 va avea loc Parada portului popular românesc însoţită de fanfară, iar începând cu ora 12.30 un spectacol oferit de cluburile copiilor participante. La ora 13.30 are loc premierea elevilor participanţi la Tabăra de creaţie „Cocoşul de Hurez” pentru copii, iar de la ora 14.00 – Continuare spectacol Clubul Copiilor Horezu. Începând cu ora 14.00 va avea loc premierea cuplurilor care împlinesc 50, 60, 70 de ani de la căsătorie, premierea competiţiilor sportive, premierea elevilor care au obţinut rezultate deosebite la examenul de capacitate şi bacalaureat. La ora 18.30 este programat un spectacol folcloric susţinut de ansamblurile din „Oltenia de sub munte” şi invitaţi speciali.

Gust de Romania Zilele Orasului Horezu

Comentariile nu sunt permise.