Târgul Naţional de turism Albac 2016

În perioada 2-4 septembrie, în comuna Albac din Munții Apuseni se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Târgului Național de Turism Rural, unicul târg de acest gen din Transilvania, menit să promoveze specificul local al zonelor rurale.
Ca în fiecare an, pe lângă ofertele pensiunilor din țară, publicul prezent va putea descoperi ospitalitatea, tradițiile moțești și peisajele unice.
Din program fac parte expoziții ale meșterilor populari și ale agențiilor de turism, concursuri gastronomice și demonstrații de măiestrie meșteșugărească, paradă a portului popular și spectacole de muzică populară și ușoară, cu focuri de tabără și artificii.
Peste 60 de meşteri populari din diverse zone folclorice ale țării și aproximativ 50 de operatori de turism își expun produsele și ofertele pe Valea Arieșului, sâmbătă și duminică, în cadrul celei de-a XII-a ediții a Târgului Național de Turism Rural de la Albac 2016.
Staţiunea turistică Albac din Munţii Apuseni găzduieşte, în acest weekend, unicul târg de turism rural din Transilvania, ce are ca scop promovarea turismului rural românesc, fiind o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba. Această manifestare a reunit reprezentanţi din turism la nivel regional şi naţional: agenţii de turism, unităţi de cazare, firme prestatoare de servicii turistice sau reprezentanţi ai unor localităţi cu potenţial în ceea ce priveşte turismul rural.
Ediţia din acest an a târgului a debutat, sâmbătă, la ora 10.00, cu o slujbă Te Deum, urmată de un recital al Fanfarei „Augustin Bena”, iar la ora 10.30 târgul a fost deschis oficial, în prezența oficialităților locale și județene, dar şi a numeroşi localnici.
”Adevăratul scop pentru care acest târg a fost înființat a fost promovarea Văii Arieșului, a pensiunilor și turismului de pe Valea Arieșului și din Munții Apuseni. Când am devenit primarul acestei localități, aveam în comuna Albac doar 3 pensiuni autorizate de Ministerul Turismului. La ora actuală avem peste 53 de pensiuni, cu un spațiu de cazare de peste 700 de locuri pe noapte(…) Un lucru ce mă bucură este că s-au creat condiții dintre cele mai bune în pensiunile noastre, fiecare cameră are baie proprie, astfel încât să facă față pretențiilor atât turiștilor români, cât și turiștilor străini care vizitează Munții Apuseni(…) Vă mulțumesc din tot sufletul celor care ați venit la această ediție, iar noi, în calitate de gazde, promitem că vom face tot ce ne stă în putință să vă simțiți bine weekend-ul acesta pe meleagurile noastre”, a declarat primarul comunei Albac, Tiberiu Todea, în deschiderea evenimentului.

Gust de Romania – Targul National de Turism Rural Albac 2016

Comentariile nu sunt permise.