Festivalul Cascavelei

La sfârșitul acestei săptămâni, la Valea Doftanei va avea loc cea de-a XV-a ediție a Festivalului Cașcavelei, eveniment organizat de Primărie și Consiliul Local.

Festivalul Cașcavelei este una dintre cele mai îndrăgite manifestări din Prahova, la care participă în fiecare an câteva mii de persoane. Cașcaveaua este un produs înregistrat la OSIM de autoritățile locale, în urmă cu câțiva ani.Evenimentul va avea loc stadionul de fotbal din satul Trăisteni, unde, in fiecare seară a festivalului va fi câte un spectacol, cu începere de la ora 18.00. Printre alții, vor urca pe scenă formațiile 3 Sud Est, Pact (Leo Iorga & Adi Ordean) și Deepcentral, dar și soliștii Marina Florea, Andreea Antonescu, Elena Merișoreanu, Ștefania Rareș, Radu Ilie, Amna si Adi de la Valcea.Incepand cu anul 2002, in luna septembrie, in comuna Valea Doftanei se desfasoara „Festivalul Cascavelei” – o serbare campeneasca ce are la baza un produs traditional, numit „cascavea”, alaturi de alte produse specifice zonei.Sărbătoarea de toamnă este una dintre cele mai frumoase din județul Prahova, având în vedere că Valea Doftanei este un loc deosebit pentru relaxare, dar și pentru faptul că aici se produce cașcavea conform tradiției, de sute de ani.

La festival sunt așteptați zeci de producători de cașcavea din zonă, dar și de alte brânzeturi tradiționale, cât și de pastramă, cârnați sau șuncă, toate preparate în gospodărie, după rețete vechi. În plus, în cele două zile de sărbătoare se pot degusta de către turiști diverse sortimente de brânză de burduf în bulz rumenit pe jar cât și alte bunătăți din bucătăria tradițională.

Organizatori: Primăria şi Consiliul Local din Valea Doftanei

Gust de Romania Festivalul Cascavelei Valea Doftanei

Comentariile nu sunt permise.