Festivalul Dulceţii

Brebu este o comună din județul Prahova, așezată într-un peisaj deosebit de armonios, cu oameni gospodari și mândrii de localitatea lor – brebenii! Aici am descoperit un festival al dulceții foarte bine organizat de primăria locală chiar pe platoul din centrul comunei și care în 2016 ajunge la cea de-a VI-a ediție. O atmosferă plăcută, ambianță muzicală din vechiul Paris, fără niciun iz de bâlci, iar felurile de dulceață sunt atât de multe, încât nici nu se pot enumera toate: cam orice fruct sau legumă existentă pe piață, nu numai în România, se regăsesc simple sau în combinație, în borcanele dichisite după gustul și preferințele coloristice ale doamnelor gospodine, dar și miere, șerbeturi, siropuri, prăjituri. O ocazie pentru completarea cămării de iarnă, deci veniți pregătiți cu bani în buzunar!

De urmărit site-ul primăriei pentru anunțarea ediției din 2016 și ne vedem acolo cu siguranță. Nu uitați să vizitați Muzeul ”Casa Domnească”, mănăstirea și Lacul Brebu. Iar împrejurimile, pe timp de toamnă, sunt un adevărat tablou coloristic..

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Dulceții de la Brebu va avea loc în ultimul week-end din luna august, în locația cunoscută – platoul amenajat între sediul Primăriei Brebu și Biserica Domnească. Manifestarea este organizată, ca în fiecare an, de administrația locală din comuna Brebu.

În acest an, Festivalul Dulceții va include o deschidere oficială (sâmbătă dimineață), prezentare și vânzare de produse. Produse dulci, bineînțeles, realizate de firme de profil și producători individuali din Brebu și împrejurimi. Toti cei interesați vor putea găsi aici dulcețuri clasice, dar și unele mai puțin cunoscute (din pepene, gogonele, vinete, dovlecei sau chiar combinații despre care nici nu credeam că ar fi posibile – măsline cu portocale, castraveți cu ananas, mere cu țelină etc). Pe lângă dulcețuri vor mai fi și alte produse: siropuri, șerbeturi, vinuri, fructe, miere și diverse produse apicole.

Gust de Romania – Festivalul dulcetii de la Brebu

Comentariile nu sunt permise.